Merkstrategie

STRATEGIE als startpunt voor bedrijven

Een goed doordachte strategie is het startpunt voor offline en online succes. Daarom begint uw traject met een grondige analyse van uw bedrijf, product, dienst en doelgroep. Heeft u de core business, usp’s, customer journey en KPI’s helder voor ogen? Dat is de basis voor het bouwen van een herkenbare identiteit en het creëren van een sterk merk!

Wij beginnen met de uitwerking van een mindmap op basis van uw kernwaarden en usp’s. Vervolgens nemen we de organisatie onder de loep en bepalen we de focus (core). Na een grondige doelgroepanalyse volgt de ontwikkeling van een moodboard. Indien nodig bepalen we de beste kleuren en typografie voor uw huisstijl, die aansluiten op het geheel.

BEDRIJFSPROFILERING

Ieder succesvol bedrijf heeft een duidelijke focus, visie en missie. Vanuit de core business weet u welke KPI’s gemeten moeten worden. Maar weet u waarin u onderscheidend bent en waar concurrenten mee bezig zijn? Is uw huidige imago ook uw gewenste imago? En wat zijn de korte en lange termijn doelstellingen? Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe klanten bij u terechtkomen en hoe zij tegen uw bedrijf aankijken. Hoe meet u de klanttevredenheid?

CUSTOMER JOURNEY

Kunt u specifiek uw doelgroep en customer journey benoemen? Wie is de ideale klant? Wat zijn de karakteristieken? Waar komt u de doelgroep (geografisch) tegen en welke interesses delen zij? Komen zij via-via bij u terecht of zoeken wij naar andere kanalen en samenwerkingsverbanden? En hoe maakt u van de klant een ambassadeur?

HET VERHAAL

Nu uw bedrijf, de doelgroep en kanalen op papier staan, is het verhaal aan de beurt. Kan iedere willekeurige medewerker van uw bedrijf in 30 seconden een elevator pitch houden? Niet alleen de kern van het verhaal moet staan als een huis, maar ook de tone of voice. Ontwikkel een eigen stijl van communiceren met uw doelgroep.


geschreven door
Mitchell Bakker
mitchell@yourstyledesign.nl

Kennis Secties

  • Grafisch (10)
  • Marketing (8)
  • Optimalisatie (3)
  • Projecten (2)
  • Strategie (14)
  • Websites (9)
  • Wordpress plugins (1)