Door de ogen van Mariska.

Stage lopen bij Yourstyledesign.

Welkom, ik ben Mariska van der Haven en nieuw als grafisch ontwerpster (stagiaire) bij Yourstyledesign. Ik studeer momenteel aan het Grafisch Lyceum in Utrecht en ben aan mijn laatste jaar begonnen. Tot eind januari zal ik achter de computer te vinden zijn bij Yourstyledesign. Uiteraard om allemaal mooie dingen te creëren. Tenminste, daar gaan we voor! Na mijn stage dien ik nog een paar maanden vakken af te ronden, examens te maken etc. En hopelijk ben ik dan afgestudeerd als grafisch vormgeefster.

Hoe waren mijn eerste 3 weken? Eigenlijk prima, soms wat chaotisch. Maar daar is niets mis mee, als je net begint binnen een team. Het is voor beide partijen even kijken hoe alles verloopt, wat er wordt verwacht van mij, hoe iedereen werkt en welke persoonlijkheden de mannen allemaal hebben. In de vakantie heb ik een fotografie opdracht uitgevoerd voor Yourstyledesign. Ik mocht professionele foto’s schieten voor kinderoefentherapie Kaag & Braassem. Foto’s maken van kinderen, altijd een uitdaging, maar het eindresultaat is meestal lekker spontaan. Toen ik die eerste week begon, kwam toevallig de folder binnen, met mijn zelf geschoten foto’s. Altijd leuk om het eindresultaat te zien.

Je merkt dan altijd weer hoe druk het kan zijn in een bedrijf. Adwin en Mitchell hebben vaak afspraken en lijken soms wel telefonistes met al die telefoontjes. De sfeer op kantoor vind ik ontzettend fijn, gezellige lunches met z’n allen, af en toe een slechte grap tussendoor en anderzijds een professionele houding bij de uitvoer van opdrachten en gesprekken met klanten.

Deze week heb ik samen met Luuk mijn leerdoelen opgesteld voor in mijn stageverslag. Om mijn vooruitgang te pijlen. Een van mijn leerdoelen is meer vanuit een briefing (uitleg van de opdracht) met eigen ideeën komen. Soms kan ik alles nog wat letterlijk nemen, en dan vind ik al snel dat ik klaar ben. Als Grafisch vormgever moet je je gedachten even de vrije loop kunnen laten gaan. Na wat eerste schetsen / ontwerpen te hebben gemaakt, probeer je voor jezelf bepalen wat gaat werken en wat juist niet.

Ook het presenteren van ontwerpen heb ik als leerdoel opgesteld. In dat geval spelen Adwin en Luuk de opdrachtgevers, als ik klaar ben met een bepaalde opdracht moet ik deze kort presenteren. Wat is het idee achter een ontwerp? Waarom de keuze voor bepaalde vormen en kleuren? En wat wil ik met het ontwerp bereiken? Argumenten blijven ontzettend belangrijk voor je ontwerp. En dat kan ik de komende maanden blijven oefenen hier. Ik hoop dat ik aan het einde van mijn stage periode bij klanten de ontwerpen mag presenteren en toelichten.

Ohja, en vorige week hebben we op vrijdag patat gegeten. Want vrijdag = snackdag hier bij Yourstyledesign. Gelukkig fiets ik zo’n 22km per dag, wat het nog een beetje compenseert. Ik moet namelijk een half uur fietsen voordat ik op mijn stage ben. Nu met dit lekkere weer nog prima te doen. Heerlijk door de polder. Goed om even lekker wakker te worden, en aan het eind van de dag je hoofd weer goed leeg te fietsen.

Benieuwd naar meer? Houd mijn blogs dan zeker in de gaten. Ook kun je ons volgen op Facebook om dagelijks op de hoogte te worden gehouden van de projecten die lopen bij Yourstyledesign.

Liefs, Mariska van der Haven


geschreven door
Mariska van der Haven
mariska@yourstyledesign.nl

Kennis Secties

  • Grafisch (10)
  • Marketing (8)
  • Optimalisatie (3)
  • Projecten (2)
  • Strategie (14)
  • Websites (9)
  • Wordpress plugins (1)